Miris Tempus Palaeozoica - Projekt Úžasné období prvohor

11.02.2019 14:34

Pokud již sledujete blog delší dobu, tak si určitě všimnete, že jeho obsah cílí především na dobu druhohor neboli mesozoika, především potom na životní formy této éry. Původní záměr tohoto blogu byl ale všeobecně seznámit laickou veřejnost s vyhynulými formami života v průběhu geologických ér, proto jsem se tedy rozhodl "rozjet" nový projekt s názvem Miris Tempus Palaeozoica - Úžasné období prvohor.

Logo nového projektu, který tímto dnem začíná. Erbovním zvířetem je příhodně členovec ze skupiny trilobitů (Trilobita), který je také vůdčí fosilií prvohor. Kredit: Vlastní dílo autora

Tímto projektem se myslí, že od dnešního dne až do doby neurčité budou přibývat příspěvky ohledně jednotlivých prehistorických živočichů pouze z rubriky prvohorního období. Přesněji řečeno, autor si všiml, že jednotlivá období od kambria až po devon nemají na svém kontě tolik příspěvků týkajících se jednotlivých rodů tehdejší fauny a tuto nerovnost by alespoň do jisté míry měl tento projekt kompenzovat.

Chronologicky budou přibývat příspěvky od devonu přes silur a ordovik až do kambria, mimo nich se autor bude snažit doplnit úvodní text k celé paleozoické rubrice.

Nadále ale budou přibývat aktuality ohledně objevů a studií týkajících se paleontologie, paleoantropologie a vývoje života na Zemi. Měly by také přibývat příspěvky do projektu Poslední souvrství.

Závěrem chce autor jen popřát pěkné počtení a osobně doufá, že Vás projekt zaujme.

Autor blogu,

Martin Kabát