Šťastné, pravěké a veselé Vánoce

24.12.2019 18:40

Opět tu po roce čekání nadchází den velkého očekávání a radosti v dětských srdcích, které nadšeně očekávají večer 24. prosince roku 2019. Tradičně se chci k těmto oslavám a hodinám očekávání připojit, ale už 4 roky se žádný Štědrý den neobejde bez medailonku, který si pro Vás chystám. Vánoce mají být svátky klidu a pohody, takže mi, doufám, prominete neaktivitu na blogu až do Silvestra tohoto roku, kdy se objeví jeden kratší příspěvek jako shrnutí tohoto roku.

Už není čas na rušení vánoční pohody, když se z kuchyní linou vůně večeře a smích, takže jen v krátkosti bych chtěl všem Vám, ať už nově příchozím nebo stálým čtenářům, popřát hezké svátky plné klidu, radosti, štěstí a jejich prožití s těmi, na kterým Vám záleží ze všeho nejvíce. Poslední dny roku 2019 nám mizí a neměli bychom je trávit v napětí a starostech, takže odpočívejme pro nabrání nové energie do dalšího roku plného paleontologie, nových objevů a dalších osudů, které nám následující rok připraví. Krásné svátky přeje Martin Kabát.

Troodon santaclausei, tak se dost možná dal tento vánoční teropod nazvat, by nejspíš dokázal se svou na poměry druhohor rozvinutou inteligencí pochopit oslavy svátků klidu jako současní ptáci. I on by dozajista popřál veselé Vánoce, kdyby neležel v sedimentech Kanady, Spojených států a možná i Mexika už nejméně 77 milionů let.